top of page

Sıcak mı soğuk mu? Saçlarımızı yıkamak için dereceyi nasıl ayarlayalım?

Bu soru bana çok sık soruluyor ve aslında şaşırıyorum doğrusu, çünkü inanılmaz sıcak su ile yıkananlar var biliyor musunuz? Deriler buruş buruş olana kadar banyolardan çıkmazlar ve bunu iyi ve sağlıklı olduğunu savunurlar üstelik. Enteresan… Ama gerçek.


Tabi hamam veya sauna için konuşmuyorum, periyodik olarak kontrollü sıcaklığın faydaları elbette var ama bu kadar sıcak su ile yıkanmak ve özellikle saçlı derimizi bu kadar sıcak su ile yıkamak kesinlikle doğru değil.


Saçlı derimiz çok çok ince ve narin bir organ. Belli bir nem ve sebum (yağ) oranına sahip olmalı. Ve ne yazıkki onun dengesini bozmak çok kolay, bu yüzden ne aşırı kimyasallar ne de aşırı sıcaklığın uygulanmaması lazım. Aksi halde ilerde saç dökülmesi, cilt rahatsızlıkları vs gibi sorunlar meydana gelebilir.


Genelde insan hisseder diye düşünüyorum, aşırı sıcaklığın ne kadar olacağını ama ayarlayamam diyenler için şöyle ufak bir tüyo vereyim. Kolunuzun iç kısmında deneyin suyun sıcaklığını, bebekleri yıkarkenki suyun kontrolünü yaparcasına. Ve o suyun sıcaklığı ile saçlarınıza bıcı bıcı yaptırabilirsiniz, eminim çok keyif alırlar.


Gelelim soğuk su ile yıkananlara…


Esasında soğuk suya karşı değilim ama ne zaman uygulandığı çok önemli. Şampuan ile saçlarımızı yıkamak için soğuk su kullanırsanız (veya yeterince sıcak olmayan suyu) o zaman şampuan saçlardaki ve saçlı deride biriken kirlilikleri ve yağları tam anlamıyla arındıramaz ve siz de tam anlamı ile saçlarınızı yıkamış olmazsınız. Dolayısıyla yine de saçınıza ve saçlı derinize zarar vermiş olabilirsiniz ve ilerde yine saç dökülmesine kadar yolu var bu yanlış hijyenin…


Soğuk su nerede kullanalım biliyor musunuz?


En güzel ve faydalı aşaması da bu zaten. Saçlarımızı yıkadıktan sonra şampuanlardan, kremlerden ve maskelerden sonra su ile durulama yaptıktan sonraaaaaaa bir tur soğuk su ile saçlarınızı durulamanızı tavsiye edebilirim. Ama dikkat edin tabi, üşütmeyin, buz gibi suyu da kullanmayın. Ama kontrast duş yapar gibi soğuk su saçlarınızdaki gözeneklerin kapanmasına yardımcı olur, saçlarınızın daha ipeksi ve daha parlak görünümünü sağlar ve saçlı derinizdeki kan dolaşımınızı artırır.


Keyifli bıcı-bıcılar dilerim sizlere!

Comments


IMG_6558.jpg

Merhaba Ben

Saç Dedektifi

En doğru, en sağlıklı ve en güncel saç çözümleri ile saçlarınızın sağlığına kavuşmasını sağlamak için buradayım. Ben işimi çok ama çok seviyorum. “Saç” benim için hayatım oldu. İsterim ki benim saç önerilerim sayesinde siz de çok mutlu olun!

Benden Haber Almak İçin

Kayıt Olduğunuz İçin

Teşekkürler!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
bottom of page