top of page

Saç Boyasından Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Herkese Merhaba! Bu aralar çok yoğundum bu yüzden yazı yazacak vaktim olmadı, ama bugün sabahtan beri sizler için bir şeyler yazma isteğim vardı içimde. O kadar çok konu ve size anlatmak istediğim o kadar çok detay var ki, karar vermem zor diyebilirim:)

Haydi bakalım bugünkü konumuz ne olsun? Şu an saçlarım boyanıyor ve ilham kendiliğinden geldi. Evet! Saç boyama konusunda tavsiyelerimi hep istiyorsunuz. Kendime uyguladığım püf noktaları size aktarayım öyleyse 😘


Saç boyalarından ne beklediğimize bağlı olarak sektörde çok farklı markalar bulunuyor. Hepsinin renk pigment performansı, beyazları kapatma özelliği ve kalıcılığı birbirilerinden farklılık gösterebiliyor.


Çoğumuz rengin kalıcı olmasını istiyoruz ki saçlarımızı her hafta boyatmak zorunda kalmayalım diye. O zaman seçtiğimiz boyalar çok daha güçlü olacak; “güçlü” boyalar çeşitli agresif kimyasallardan ibaret oldukları için saçımıza zarar verebiliyor ve özelikle saçlı derimize (hair scalp bölgemize) hasar verebiliyor.


Boyalarımızın yapıldığı gün saçlarımızın diplerini kızarık görebiliyoruz, bazı işlemlerden sonra saçlarımızın dipleri acıyor veya kaşınıyor...

Doğru boyayı nasıl seçebileceğiniz ile ilgili belki bir sonraki yazımda paylaşırım. Çünkü daha fazla detay ister o yazı fakat bugün hepinizin kullanabileceği (benim de hep dikkat ettiğim) bir konuyu aktaracağım size:


* Saçlarınızı boyatacağınız zaman, minimum bir gün öncesinden saçlarınızı yıkamayın, saçlı derinizin vücudun üretmiş olduğu sebum (yağ) ile biraz korunması için. Bu sayede saç boyası ne kadar agresif olsa da saçlı derinizi çok fazla tahriş etmeyecektir.

* Bir püf nokta daha var, tabi sosyal hayatınıza bağlıdır, ama mümkünse, saçlarınızın boyandığı günün ertesinde de saçlarınızı yıkamayın, aynı şekilde cildin toparlanmasına ve doğal bir dengeye dönmesine yardımcı olabilirsiniz.


Saçlarınızda aşırı kaşınma, kepek ve kızarıklık varsa, saçlarınıza herhangi bir işlem uygulatmamanızı şiddetle tavsiye ederim. Cildinizin size ihtiyacı olabilir. Daha doğrusu sadece size değil, bu kadar rahatsız edici belirtiler yaşamaya başlarsanız, cildinizin ve saçlı derinizin artık bana yani saç dedektifinize ihtiyacı var demektir. 🕵🏻‍♀️

Sorularınız için her zaman buradayım,

Sağlıklı saçlı günler dilerim

Saç Dedektifiniz

Σχόλια


IMG_6558.jpg

Merhaba Ben

Saç Dedektifi

En doğru, en sağlıklı ve en güncel saç çözümleri ile saçlarınızın sağlığına kavuşmasını sağlamak için buradayım. Ben işimi çok ama çok seviyorum. “Saç” benim için hayatım oldu. İsterim ki benim saç önerilerim sayesinde siz de çok mutlu olun!

Benden Haber Almak İçin

Kayıt Olduğunuz İçin

Teşekkürler!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
bottom of page