top of page

Nemli ve Islak Saçlarla Uyumamanız İçin Nedenler

Büyüklerimizin söylediği her sözünde mantıklı bir sebep vardır; Nemli saçlarla uyumanın sağlık açısından pek çok potansiyel risk taşımaktadır. En önemli riskler ise kafa derisinde oluşabilecek enfeksiyonlar ve cilt tahrişi ve hatta saç köklerine uzun vadede zarar vermesidir ve dolayısıyla saç dökülmesinin başlamasıdır.

Islak veya nemli saçlarla uyumakla ilişkili ilk risk, kepek veya sedef hastalığı gibi ve daha çok saçlı derisi enfeksiyonlarının gelişmesine karşı artacak olan duyarlılıktır. Saçlı derisi bu rahatsızlıklara uğradıktan sonra son derece rahatsız edici ve tedavi edilmesi zor bir sürece maruz kalabilir!


Ek olarak, ıslak saç telleri üzerinde uyuduğunuzda, saç telleri arasındaki sürtünme miktarı da artar ve bu da gece dinlenmeye çalışırken farkında olmadan üşütme gibi rahatsızlıklara neden olabilir. Eğer bu durum zaman zaman takip edip kontrol altına alınmazsa daha ciddi sorunlara yol açabilir, örneğin uyku sırasında yastığın değdiği yüz ve kafa bölgesinde yaralar ve kızarıklar meydana gelebilir. Bu durum saçlara düzgün bakım yapılmadığında (örn. yatmadan önce kurutmak) bahsettiğimiz iki bölgede yastıkla uzun süreli devamlı temas halinde bulunmasından dolayı meydana gelmektedir.


Son olarak, bu geleneksel bilgeliğe karşı çıkmak, gece boyunca nemli koşullara maruz kalması nedeniyle saç tellerini zayıflatarak doğrudan tüm saç tellerine uzun vadede ciddi hasar verilmesine neden olabilir - bu da beklenenden çok daha erken sürede saç kırılmalarına ve yıpranmasına yol açar (özellikle kırılgan saç tellerine sahip olanlar için geçerlidir). Her şey düşünüldüğünde, genel olarak en iyi uygulama, nemli saçları tamamen kurutmadan uykuya dalmaktan kaçınmak ve işi şansa bırakmamaktır - bu nedenle, her seferinde uyumadan önce saçlarınızın tamamen kuruduğundan emin olun!

Comments


IMG_6558.jpg

Merhaba Ben

Saç Dedektifi

En doğru, en sağlıklı ve en güncel saç çözümleri ile saçlarınızın sağlığına kavuşmasını sağlamak için buradayım. Ben işimi çok ama çok seviyorum. “Saç” benim için hayatım oldu. İsterim ki benim saç önerilerim sayesinde siz de çok mutlu olun!

Benden Haber Almak İçin

Kayıt Olduğunuz İçin

Teşekkürler!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
bottom of page