top of page

Kaynak Saç Saçlarıma Zarar Veriyor Mu?

Yaklaşık 20 yıldır saç ve kozmetik sektöründeyim ve çeşitli saç kaynak ve diğer saç uzatma ürünlerini üretimini yapıyorum. Saçlar ile uğraşmak benim çocukluktan beri tutkum olmuştu, hatırlarsanız daha önceki yazılarımda anlatmıştım. İşte bu tutku, bana hep ‘’Daha da kaliteli saçları nasıl üretebilirim?’’ ‘’Müşterilerimi daha sağlıklı saçlara nasıl kavuşturabilirim’’ gibi birçok farklı hedef seçmeme, amaç belirlememe sebep oldu.

Saça bu kadar aşıkken, tabii kaynak saç uygulamasından uzak duramazdım. Yıllardır saçlarımda uygulamadığım, denemediğim bir saç kaynak sistemi kalmadı. Keratinli kaynak mı dersiniz, boncuklu kaynak mı? Ya da son zamanlarda çok konuşulan mikro kaynak veya bant kaynak mı? Bunların hepsini ben defalarca kez kullandım, hatta bütün bu yıllar boyunca bir kere olsun “bu kaynakları çıkarttırayım da birazcık saçımı dinlendireyim” deyip ara bile vermedim.

Saçlarım en ufacık bir zarar görmedi. Bunun sebebi ise, kaynak saçların nasıl kullanılması gerektiğini çok iyi biliyorum ve kaynak saç uygulamasını başarılı bir şekilde yapan kuaför ekip arkadaşlarına sahip olmam… Rapunzel markası ile beraber bizzat yüzlerce kuaförlere saç kaynak uygulaması hakkında eğitimler verdim, aynı zamanda yurt dışından çeşitli eğitmenleri getirterek Türkiye’deki kuaförlere eğitimler vermelerini sağladık. Hatta, çok komiğime geliyor, 15 yıl önce kuaförlere öğretmiş olduğumuz mini keratinli kaynak uygulamalarını bugün ise “mikro kaynak” olarak yeniden pazarlıyorlar. :)

İleriki zamanlarda “Saç Kaynak Serüvenim” adı altında daha çok detaylandıracağım, kullandığım saç kaynak uygulamalarının inceliklerini size tek tek anlatacağım. Ancak bugün sizlere birkaç önemli detay aktarmak istiyorum.

Yanlış uygulanan saç kaynak veya yanlış kullanılan bir saç kaynak sistemi ne yazık ki saçlarınıza çok ciddi zararlar verebilir, bu yüzden aşağıda belirttiğim şikâyetleriniz varsa, hemen müdahale etmelisiniz çünkü saçlarınıza geri döndürülemeyecek zararlar verebilirsiniz…

· Saç kaynak uygulanması sonrasında saç diplerinde acı ve kaşıntı varsa

· Saçlarınızı topuz haline getirmek istediğinizde saçlarınızın dipleri acıyorsa

· Saç diplerinizde kızarıklık veya sivilcelenme varsa

Bilin ki saç kaynaklarınız ile ilgili büyük bir sıkıntı söz konusu ve bir an evvel bu kaynaktaki sorunları düzelttirmeniz gerek, aksi halde saçlarınız kökünden zarar görecek ve dökülmeye başlayacak.

Saç dökülmesi sorununuz varsa, özellikle tepe bölgesine, kaynak saç yaptırmaktan kaçının ve bir an evvel uzmana -isterseniz bana :)- danışmalısınız.

Ayrıca, n’olursunuz, kuaförlerinizi uyarmayı unutmayın. Hatta sadece kuaförlere değil, saç tarama ve yıkama yapan genç çırak arkadaşlara da özellikle saçımızda kaynak olduğunu belirtelim, çünkü onlar kaynak saçın püf noktalarını bilmedikleri için farkında olmadan sizin saçınıza zarar verebilirler. Saçınızda kaynak varsa, fön çekerken veya saçlarınızı tararken, çok ama çok nazik davranmalarını rica edelim.

Kaynak saç uygulaması yapılmış olan saçların çok narin bir şekilde ve çok özel bir şekilde taranmalı ve çok yumuşak bir şekilde yıkanmalı, tıpkı bebeklerin saçlarını yıkarcasına...

Saçlarınızın sağlıklı olmasını dilerim,

Sevgilerle

Saç Dedektifiniz

Comentarios


IMG_6558.jpg

Merhaba Ben

Saç Dedektifi

En doğru, en sağlıklı ve en güncel saç çözümleri ile saçlarınızın sağlığına kavuşmasını sağlamak için buradayım. Ben işimi çok ama çok seviyorum. “Saç” benim için hayatım oldu. İsterim ki benim saç önerilerim sayesinde siz de çok mutlu olun!

Benden Haber Almak İçin

Kayıt Olduğunuz İçin

Teşekkürler!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
bottom of page