top of page

Covid-19 Saçları Döküyor Mu?

Son zamanlarda birçok üniversite ve doktor Covid19 hastalığını geçirmiş olan kişilerde iyileştikten 2-3 ay sonra şiddetli saç dökülme sorunlarının başladığını belirtiyorlar.

Daha önce Indiana Üniversitesi Tıp Fakültesi, Survivor Corps Destek Grubu, Cleveland Kliniği ve Dr. Shilpi Khetarpal, Dermatolog Dr. Sonya Cook ve Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Dr. Abdu Sharkawy Covid-19 hastalarında iyileşme sonrasında saç dökülmesi sorunu yaşandığını ve dökülen saçların bir süre sonra geri gelebileceğini iyimser bir şekilde belirtmişlerdi.

Bugün de Miami Üniversitesi’nde ve Bologna Üniversitesi’nde görev alan profesör doktor dermatolog Antonella Tosti, kendisinin Covid-19 sonrasında saç dökülme sorunları yaşayan 60-70 vakaya bizzat şahit olduğunu belirtti.

Ancak sevgili Hocam Anotella Tosti çok önemli bir konuya değindi: Her saç dökülme sorunun genel olarak geçici olamayabileceği ve bazı durumlarda kalıcı hasarlar bırakabileceğini aktardı. Saç dökülme yasayanların vakit kaybetmeden önleyici hamleler bir an evvel yapılması için uzmanlara danışması gerektiği konusunda uyardı.

Yani kısacası, sadece COVID-19 değil, birçok farklı hastalık ve şiddetli stres veya bağışıklık sistemin zayıflığı sonucunda saç dökülme sorunu meydana gelebilir. Ne yazık bir kişi aynadan saçların azaldığını fark edene kadar saçlarının %30-40’ını çoktan kaybetmiş oluyor. Bu durumları önlemek çok önemli.

Sormak istediğiniz herhangi bir konu olursa beklerim.



Comments


IMG_6558.jpg

Merhaba Ben

Saç Dedektifi

En doğru, en sağlıklı ve en güncel saç çözümleri ile saçlarınızın sağlığına kavuşmasını sağlamak için buradayım. Ben işimi çok ama çok seviyorum. “Saç” benim için hayatım oldu. İsterim ki benim saç önerilerim sayesinde siz de çok mutlu olun!

Benden Haber Almak İçin

Kayıt Olduğunuz İçin

Teşekkürler!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
bottom of page